Fryksdalen

På söndag så ska jag följa med Johanna (min tränare) upp till fryksdalen och titta på henne/agera hästskötare och fotograf. Det ska bli kul, alltid lika kul att vara ute med duktiga ryttare och titta när de tävlar :D Hon ska hoppa både Mini och Lizze.

bilder söndag

 

Utveckling

Måste faktiskt säga att jag och ponnyn har utvecklat oss en hel del under detta år... 
4 Maj:
 
Igår 11 augusti:
Ser nni att det har hänt något? Helt ny ponny lixom :D

Tävling imorgon, färjestad LB:1

Winners are not those who never fail, it's those who never quite. 
 

Önska oss lycka till!

Favoriter från igår!

Här är tre favoriter från igår, var svårt att välja. Blev faktiskt ganska bra bilder. Jag har inte redigerat så mycket på dem så skrev inte mitt namn heller. Om några dagar ska de finnas uppe på min picasa!  
 

illa

Kan nog tyvärr säga redan nu att det kommer bli dåligt med uppdatering idag förutom några tidsinställda...
Ska nämligen börja dagen nu med att rida Mini, Aschim och borsta Tor. Sen åka hem för att byta om och va på dop klockan 2. Sen efter dopet ska jag hem och så ska vi ha kräftskiva med grannarna typ... Herregud idag måste allt funka i minsta detalj. Är glad att Tor alltid vilar dagen innan tävling så han är pigg och arbetssugen :D Men iaf kommer inte va så jätte bra bloggning idag men ska försöka!!!

Dagen i korthet

Gick upp typ 07.00 imorse och åt frukost, packade kläder och packade ner kameran. Efter det så åkte jag till stallet och red Tor, vid 8 tiden typ. Trimmade lite innan söndag. Han var superfin och vi satte allt alla moment satt! Fast asså det satt för oss, vi har ju mycket kvar men ändå. Formen var kvar i alla fattningar och längningar helt underbart! Bästa känslan man kan få inför tävlingen!
Sen åkte jag vidare med lite folk från stallet ut till Hammarö Horse-Show. Lite kallt var det där ute men lika fint som vanligt med fina hästar! Tog massa kort, kommer 3 favoiter imorgon. 
Jag var tbx till stallet vid 16.35 typ så då fixade jag Aschim och red honom. Även han var fin, hängde lite på vänstersidan av bettet. Men lossnade och blev fin. När jag kom tillbaka till stallet hade min underbara mamma smörjt sadel och träns inför tävlingen. Har jätte mycket imorgon så va as bra att det blev gjort idag :D

Skit ponny

Det är ju inte konstigt att min ponny är dammig... Rullar sig hela tiden, speciellt när man duschat efter ett svettigt ridpass. Han verkar ju iaf tycka det är skönt då han ligger och ler! Det bllir dusch på söndag innan tävlingen iaf, min lilla skitponny ;)

Hammarö Horse-show

Nu drar jag och lite folk från stallet ut till Equality Line och tittar på fina hästar och duktiga ryttare. Har även med kameran, standard! Kommer bilder mm ikväll ;)

RIP Jens

Det värsta som kunde hända har hänt, Jens som varit försvunnen har hittats mördad. Detta är så otroligt tragiskt! :( Kram till alla nära ock kära till Jens där ute. 

uteritt

Red ut en sväng med Aschim idag, han tyckte det var superkul och skönt att på sträcka ut ordentligt. Jobbade honom även lite och han var avslappnad och lyssnade på mig! Inte så avanseart pass med andra ord, försökte få honom slappna av men ändå att kunna gå på frammåt. Vilket gick fint!

Next up, stallet

Nu drar jag till stallet, mockar, rider och allt som hör till.
Bloggar mer sen :)

MTV

Sitter och lyssnar på MTV breakfast club och bara chillar lite. Träningen igår gick väl bra, men ibörjan var han as pigg och bara plöjde. Han har verkligen ingen respekt för små hinder längre... *suck* Men han är självsäker så det får man väl se positivt. Sen blev det två stopp i kombinaionen men blev lite arg på honom så hoppade han haha han fick nog en chock för efter lyfte han på fötterna som jag vet inte vad... Men kan ju inte gå super varje träning heller ;)
 
Men idag ska mamma rida honom, också träning. Själv ska jag rida Aschim vi ska väl ut en sväng om det inte regnar på oss för mycket. Det ser ju inte jätte lovande ut ;) Sen ska jag väl cykla hem antar jag :)
Hur ser eran dag ut?

Hemma

Är hemma nu en sväng innan jag ska hoppträna. Hade lektion förut som faktiskt gick riktigt bra, duktig elev och ponny! Red Aschim innan och han var superfin idag red över lite bommar och fick igenom sidorna bra! :) Skriver om träningen ikväll!

MIN åsikt...

Jag tänkte ta upp det ständiga och roliga samtalsämnet, ryttarens utrustning. Till det viktigaste, hjälmen... Som jag ser på saken bör du faktiskt alltid bära hjälm! Det spelar lixom ingen roll hur duktig du är eller hur erfaren du nu må va. Hästar är hästar och man kan inte lita på en häst till 100%. Du kan faktiskt inte det hur snäll just den hästen är. Hästar har flyktbetende och en olycka händer lätt. Hjälm bär man i alla väder och oavsett du ska på hästryggen och göra. Det är min åsikt, visst det kan vara riktigt fint med bilder på den där ängen med högt gräs och barbacka i klänning och utan hjälm. Tills dess att hästen kanske blir iriterrad av flugor och massa kryp och får något ryck. Det måste inte hända men det kan hända, men det kanske går bra. Vem vet, det kan va du som är på fel ställe fel tidpunkt. Nu kommer jag bli hatad men jag säger följande "den som rider utan hjälm vardagligen har tappat förståndet". Där fick jag 100 nya haterz ;) Men som sagt detta är min åsikt  vissa håller med andra inte och smaken är som baken. Alla har olika åsikter och bör stå upp för dem!
 
Nummero zwei, säkerhetsvästen. Ja visst den bör bäras vid all ridning meeen jag måste säga att är man över 18 får man ju man bestämma själv, fast olyckan händer ändå lätt. Men är man över 18 har man ändå ett annat förnuft. Jag själv bär säkerhetsväst vid hoppning och uteritt. Annars rider jag utan men jag vet ju risken ändå rider jag utan. Men som sagt jag är medveten om konsekvenserna som kan hända. Jag tycker väst är bra att ha och man bör andvända den vid hoppning om man är under 18 över också kanske men som sagt då bestämmer man själv! Vid uteritt är det väl också en bra ide om man har en galen häst som jag tex. haha man vet aldrig när det kommer ett bocksprång :)  
 
Men vill man va säker bör man ha båda men i min värld är det viktigast med hjälm, det är inte värt att riskera livet för en ridtur eller är det?

Saknar

Saknar lägret fett mycket. Saknar de hårda ridpassen 2 gånger om dagen. Våra fyspass. Det blev ju lite blod, mycket svett och inga tårar ;) Saknar kvällarna då vi låg på loftet och pratade och alla somnade lite vart efter tiden gick. Jag saknar lixom allt, men blir ju ett nytt nästa år hoppas på att det blir samma gäng och helst någon mer är ju inte fel. Det var iaf fett roligt och fyra underbara lägerdagar!!

Jobb

Idag ska jag ha lektion vid 12, innan det tänkte jag att jag skulle hinna mocka och rida Aschim. Bör hinna det om min tidsplan funkar haha. Nejdå men det bör jag hinna. Sen efter det cyklar jag hem och äter och ikväll ska jag hoppträna Tor. Hoppas på en lika fin ponny som vanligt :)

Blöt vovve

Detta är nog den goaste hunden jag träffat iallafall den roligste! Hon är grym på fotboll också, dribblar nog bättre än Zlatan ;) Hon är sådär busig men lyssnar ändå, hon är uppfostrad helt enkelt så som det ska vara! :)

Dagens ridpass

Tor va superfin idag, helt otroligt. Red fram som inför tävling och han va superfin! Mycket övergångar och halt till trav, trav till halt. Så han blev lite kortare. Till en början var vi inte vänner han ville inte släppa bettet han gick inte fram och kunde heller inte rygga. Men med en bestämd ryttare på ryggen kommer man inte undan ;) 
Så efter en liten stund släppte han och jobbade på fint! Aslutade med att rida igenom pogramet för mamma, det vi behöver öva på är galoppfattningarna och mellantraven. Annars ser det väldigt bra ut. Det känns väldigt bra också förutom på just de momenten! Min sits är kanske inte den bästa men det löser jag på tävlingen ändå, hehe bara dommaren är där så blir sitsen väldigt prydlig haha ;)

Kommande vecka

Såhär ser kommande vecka ut allmänt:
 
Måndag- Cykla till stallet ganska tidigt, mocka osv, åka till farmor och sen gymma lite
Tisdag- ha 2 lektioner, hoppträna och träna själv då såklart 
Onsdag- lugn skogstur med Tor, fys hemma själv
Torsdag- jag har halvdagsläger, sen ska jag rida Tor på galoppbanan
Fredag- Rider igenom Tor ordentligt, tränar själv
Lördag- Ska på dop och kräftskiva, Tor vilar
Söndag- Dressyrtävling LB:1
 
Vicky åker även iväg nu 5:e-19:e augusti så då har jag Aschim. Det ska bli kul får rida storhäst :)

Lite bilder

Några bilder från hammarö igår, bra jobbat tjejer ni va jätte duktiga!

Jäkla internet...

Nu krånglar mitt internet igen.... Blir så trött, så fort man ska göra något viktigt så krånglar det... Men iaf imorgon kommer det bilder från pay and jumpen jag fotade, uppdatering runt hästarna, lite fler bilder och lite annat allmänt. Men ja förlåt, jag fixar bloggen imorgon när jag vaknar! Ha det bäst sålänge<3

Tor, Acapulco & Calle


Ny i hagen

Blev en till kompis i hagen idag han heter Calle. Tor tycker om honom mycket, slutade med att han la huvudet på hans rygg, söööt!!! Kommer fler bilder från släppet imorgon och litet kort inlägg om vad som händer i helgen. 
Alla hästar var lugna under tiden vi släppte ihop dem och det var som om de gått tillsammans hur länge som helst, men det är skönt. Inte massa sparkar, bitningar och de jagade varandra inte heller så! Skönt det. Tor håller kvar sin roll som ledare det märktes när de skulle in han gick och ställde sig först och de andra ställde sig bakom och tittade snällt på haha, han är allt bestämd min pojke :)

Snart skola...

Snart börjar skolan :O Helt sickt, vill inte tänka på det... Skolan börjar lixom den 21/8 om 20 dagar. Om exakt 20 dagar sitter jag där i "skrivsalen" på Älvkullen, börjar Natur. Det här sommarlovet har gått sjukt fort. Men det är 20 dagar kvar och på dem ska man hinna försöka bli mer brun, va med kompisar och leva livet lixom. Hur nu det kommer gå haha blir bara häst i slutändan ändå. Men det är kul det också. Synd att klaga lixom. Träna ännu mer och ännu hårdare är också ett måste! 
 
Sen fyller jag ju snart år också?!? 16 år, ja vad ska man säga 1-2 år kvar på ponny. Det är väl den ända skillnaden typ. Men ponnyn säljer jag ALDRIG, kommer aldrig hända. Medryttare har jag som ska hjälpa mig någon gång i veckan motionera lixom rida lite dressyr och så. Men annars är allt som vanligt med honom jag ska träna dressyr/hoppning. Måste verkligen komma igång med dressyrträningarna nu! Menmen det löser sig. 
 
Sen så är det bara 129 dagar tills jag sitter på planet på väg emot Thailand, den 8 december åker vi kommer och hem den 24. Det blir alltså lite mer än två veckor. Om man ska vara exakt så är vi borta 2 veckor och 2 dagar. De veckorna kommer Emilia ha ansvaret och rida Tor, vilket jag känner mig trygg med! :)
 
Så nu har ni lite uppdatering från mitt liv också haha ;)

Fotografering - Murray

 
 
 

Ut, ut i skogen

Idag SKA jag ut i skogen himmlen är klarblå så nu ska vi ta oss en uteritt med lite dressyr. Ska bli grymt skönt att komma ut lite idag, igen. Tor mår verkligen bra av att få komma ut han lever lixom på det några dagar. Finns ju inte så bra vägar runt om stallet men vad gör det man får vara lite kreativ och hitta bra ställen att rida på typ gå i mossan, slalom mellan träden, hoppa över ett dike, gå i backar och galoppera på ängen. Sen får han kanske gå ner till älven en sväng om det ska vara så här varmt idag! :)