Fin ponny/häst!

Idag så red jag tsm med Vicky, vi skulle egentligen ridit ut men ja åskan går ju här så vi gick upp till ridhuset istället. Tor va faktiskt riktigt fin idag han jobbade på ordentligt och blev faktiskt en kort ponny istället för en lååång. Jag och Vicky bytte häst efter ett tag så jag fick känna på Aschim med bett i munnen. Han var verkligen trevlig idag superfin. Nästan "för" fin eller hur man ska uttrycka sig. Men ja nu vet jag hur han ska kännas eller vad man ska säga ;) Så nu kommer han inte undan haha. Ska rida han på fredag men då rider vi ut en liten sväng tänkte jag, kanske man får med sig mamma vem vet? ;))

Tränigen igår!

Igår på träningen hade jag bokstavligen en GALEN häst! Han va skit fin på framridningen mjuk och fin helt perfekt lixom. Sen började vi hoppa fram på ett kryss vilket han tyckte va skit kul men va fortfarande kontrollerbar haha. Sen efter ett tag hoppade vi en bana och han va jäkligt pigg och hoppade nästan så jag flög ur sadeln! Helt sjukt vad han tar i nu när han känner att han verkligen kan. Han laddade på alla hinder han såg och ville inte riktigt gå ut i hörnen eftersom han va så taggad... Herregud vilken skillnad på ponny för ngt år sen gick han inte ens över bommar för han trodde det gjorde ont. Men nu jäklar hoppar han som bara den :)

Fotografering - Pärlan

 
Fina Pärlan! 

Bildregn - Nordens Ark

 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografering - Alouette

 
 
Tre på Alouette från igår, så otroligt fin är hon!

Blider ridpass

 
 
 
Inte så hemskt för att vara andra gången jag sitter på honom ändå :) Han kan bli väldigt stark ibland men är rolig att rida!

Fotografering

Fotade även lite idag här är en av bilderna, lägger upp mer nu under kommande dagarna! Gud vad jag lägger upp bilder, men det är ju en fotoblogg ;) Vet inte riktigt vad det är med den här bilden men gillar den verkligen!! Idag fotade jag Olle/Murray/Alouette och Olle/Pärlan. 

Ridturerna

Red Aschim idag också eftersom Vicky inte mådde 100. Han var jätte fin red fram lite ute för att sen gå in i ridhuset och känna igenom honom. Sen gick vi ut på gräsplätten utanför och red lite. Skönt för hästarna att komma ut lite också inte bara va i ridhuset lixom. Han kändes jättefin va inte alls sådär tung som igår, kändes mycket bättre idag. Men som sagt tar ju några gånger innan man hittar knapparna! Men mamma tog lite bilder som kommer upp imorgon :)
Tor fick sig en skrittur idag, men vet inte vad det är med honom han va rädd för allt tror jag haha knäppisen. Men imorgon blir det hoppträning, hoppas på en fin pigg ponny!

ny häst

Idag var jag uppe på hästryggen redan klockan 10 för en långritt med Nathalie, Olivia, Maria och Jenny. Vi blev ute i typ 3 och en halv timme hehe. Men det var gött skadar inte att  rida en stund men hade rätt ont i rumpan efter haha. Sen så fick Tor sig en dusch och fick gå ut i hagen, vi bytte hage till dem idag så de fick mer gräs. Lite senare på eftermiddagen red jag en häst som heter Aschim lite, ska börja rida han lite innimellan åt och hjälpa Vicky som rider honom nu medans ägaren är i Tyskland. Han var jobbig att rida men rolig, kul att få kämpa lite ;) Han är ju ganska stor jämfört med Tor så känner mig lite liten på honom och tror jag ser ganska liten ut också haha ;) Men Vicky tyckte det såg jättebra ut så det känns bra :D

Bildregn- smögen/campingen

 
 
 
 
 

Semester

De fyra dagarna på kusten har vart riktigt sköna. Bara kunnat slappa och tagit dagen som den kommer typ. Hade ju väldigt ont i knät när jag åkte men nu är det helt bra igen, måste över belstat det eller ngt. Inte bra att träna för mycket hehe... Var även till Nordens ark en dag också, superfint fick lite fina bilder som jag kommer lägga upp. Så kommer komma lite bild bomber/regn från de här dagarna :)  Tog en sväng förbi ullared också, sen va vi in en sväng i uddevalla och så gick vi ju på smögenryggorna och i kungshamn. Vi hade riktigt trevliga grannar faktiskt haha skön dialekt dom har där nere! Men det är skönt att va hemma igen, träffa mamma, Tor och alla stallkompisar! 

Underbart

Vart hemma någon timme nu och käkat skaldjur med grannen och sånt. Fett mysigt, men nu ska jag sätta mig med lite bilder så ni kan få se ;) Har haft det super kommer upp ett inlägg med det senare. Men man kan ju inte klaga på utsikten, I´m in love <3

Kompisar

Bildminne från skolavslutningen
Jag tycker det är ganska illa utav mig att jag inte gör mer än vad jag gör. Vill lixom hinna va med alla mina kompisar, gå ut lite och leva livet lite mer än bara stall och jobba. Men nu när jag är i kusten ska jag leva livet lite släppa lite häst och slappna av. Men samtidigt vill jag va i stallet också. Allt är så komplicerat. 
 
Men när jag kommer hem igen ska jag ta mig tiden och planera lite ska rida tidigt va med lite kompisar och ja. Ska försöka iaf. Men kommer nog sluta med att jag är i stallet hela tiden ändå. Finns väl bara det i mitt liv typ vad ska man göra annars...

Kusten

Imorgon drar jag till västkusten, kommer såklart fixa lite inställda så ni har något att läsa om. Ska bli jätte skönt att åka och sola, bada, shoppa och massa annat! Ska tydligen va superfint väder också. Kommer bli super! Kommer va typ mellan 25-29/30 grader varje dag vi är där. Så nu ska jag bli brun :D Ska även ta massa bilder som ni kommer få se sen när jag kommer hem!

roligaste på länge <3

Jiihaa Johanna ;)
Hade gymakana igår stallmaffian VS "tanterna". Det var sjukt kul. Sen sista banan körde vi emot vår tränare. Så jäkla kul. Vem som vann den låter vi va osagt ;) lite fusk från båda lagen tror jag haha. Men över tanterna vann vi iaf! Men det var jäkligt kul och måste göras om! Grym avslutning, lite varm kanske med utklädnaden men vafan så de ska va ;)

usb minnen bläää

 
Kul att alla bilder och då menar jag ALLA bilder på min b-ponny som jag red (var fodervärd typ) är borta... Tur att det inte var på Tor ifs men vafan ska inte sånna va säkra? Har matat ut varenda gång och allt... Finns ett fåtal bilder kvar ifs men det är inte alla ju... :( men aja sånt är väl livet, life go on. Men va FAAAN :( Den tiden är ju över och bilderna med tyvärr :(((( Man får snart lägga upp allt på fb... Någon annan som varit med om liknande? 

Taggar för imorgon

Imorgon är det är stor dag haha, nejdå men vi har en plan på gång för tanterna på lägret. Men eftersom några av dem läser här så tänker jag inte avslöja något då haha. Men bilder kommer det upp imorgon. Ska bli grymt kul iaf och nu jäklar... *Mohahhaa* Har världens idee nu men nej nu ska jag va tyst innan jag säger något...
 

Bra dag

Första läger dagen gick superbra! Tyckte faktiskt de vuxna var riktigt duktiga, inte lätt med balans träning och rida lätt osv utan stigbyglar. Är inte så lätt som det ser ut ;) Fotade lite från dagen och är faktiskt nöjd, är fotograf resten av dagarna också. Sedan när det lägret är slut så gick jag med Johanna när hon red Savannah och tog lite bilder. Helt otroligt det är typ 4 gången någon rider henne lixom att man "går iväg" och hon är skit duktig! Kommer bli en bra häst hon. 
Imorgon ska jag ha halvdagsläger på förmiddagen och fota "tant läger" på eftermiddagen :)

Solt ägare

Har nog världens snällaste ponny. Idag så red en liten tjej på honom och han va super snäll som han alltid är mot henne. Han älskar verkligen henne. För någon månad sen så blev hon sparkad ganska ordentligt i ansiktet. Så Tor är den första hästen hon har ridit och velat rida. Hon har inte velat rida någon annan häst förens idag. Det är något speciellt mellan dem. På något konstigt sätt så "skiner" typ Tor upp när hon kommer, så gulligt så. Måste säga att jag har en fantastisk ponny som är så otroligt barnvänlig och ställer upp till 1000%. 

förlåt

Förlåt för dålig uppdatering, dagarna har lixom bara gått och ja vad ska man säga... Har ingen bra ursäkt, egentligen så *skäms* haha. Nej men ska ta tag i detta lite senare idag min morbror och mina kusiner kommer så måste ju vara lite social. Hoppas ni har det underbart i värmen!! 

Sanna

Imorgon kommer bästa Sanna hit, skoja inte om jag har saknat henne vi har inte setts sen i januari typ tyvärr:( Ska bli skönt att få träffa henne igen vi är ju trots allt bästa kompisar lixom! Sen så får hon rida min lilla plutt imorgon, samtidigt som jag rider acapulco. Blir kul, får rida tsm igen också det var länge sen väldigt länge sen!
 

Dagens pass!

(bild från igår) Idag skötte sig påda ponnysarna finfint. 
 
Red i ridhuset med Acapulco, han skötte sig finfint. Var lite spänd i början men slappnade såsmåning om av och blev superfin mjuk och loss i båda sidorna. Jobbade med lite längningar och tempoväxlingar så han skulle komma igenom och loss i kroppen. Svettigt pass men riktigt bra! Ser fram emot att se om det sitter kvar imorgon!
 
Tor fick sig et konditions pass på sandbanan, så kul att rida där eftersom man verkligen kan släppa på dem om man vill! Vilket det blev en långsida... Men annars så jobbade vi kondition och lite form så han inte springer rätt upp med huvudet bara för att man ökar farten lite extra. Vilket gick fint.
 
Sammanfattningen är två fina ponnys och bra pass! :D

Från Falsterbo!!!

Kollar derbyt från falsterbo, kolla du också på TV4 sport! Grymt kul att kolla på. En bild från förra året då jag var där och såg det live. Det var sjukt kul, så har ni inte varit där så borde ni åka dit det rekomenderas!
 

Anmäld

Då var man anmäld till Färjestads dressyrtävling den 11/8, ska starta LB:1. Så blir väl att ligga kvar i hård träning.  Men några lugna dagar ska vi ha och bara rida ut och leva livet! Vi tävlar ju mot oss själva och ska bara ha kul! Det är väl vårt mål att slappna av och ha kul! :)

Annourlnda

Nästa söndag ska jag göra något annorlunda som jag aldrig gjort förut... Ska fota Western tävling på lillerud. Har blivit förfrågad och varför inte lixom? Kul att testa något nytt. Så ska väl kika på lite Westernbilder så jag ser vilka moment som är bäst att fota. Men det ska bli kul att testa! Skulle egentligen fotat hela helgen men ska ju jobba fredag och lördag!

Dagen

I dag så ska vi gå ut hårt, Olle kommer typ 10,30 så ska vi ut och springa och sen ska vi köra lite fys. Nu jäklar ska du få insperation Olle!!! ;) Sen solar vi nog lite innan vi drar till stallet och rider. Ska ju rida båda två idag så tänkte rida lite skolor med båda hästarna och få dem mjuka i sidorna. Skriver mer om passen och sånt senare!

Hyfsad träning

Igår tränade jag lite hoppning med Tor, han var fin från början men jag skulle ridit lite mer. Men när jag väl började rida va han superfin. Så det va mitt fel att det inte blev så bra ibörjan men vad ska man säga kan inte va på topp alla dagar, även fast ponnyn har varit det ett tag nu :) 

En tanke<3

 Sänder en extra tanke till min kompis Clara som åkte av hästen idag och skadade sig ordentligt och kommer inte kunna rida på tre månader. Men hoppas du blir bättre snart även fast det kommer ta tid innan du får träna och sånt igen! <3 Ridsport är ju en tuff sport och ibland händer det ju tyvärr sånt här. 

Acapulco

 
Ska nu i fyra dagar vara hästvakt till denna godingen. Kan det bli bättre? Får rida två fina New Forestar varje dag haha, bästa vänner är dom ju också ;) Blir lite dressyrtrimm och sen ska jag tvinga upp mamma på Tor så man det kan bli en skön tur i skogen en dag! Ha det så skönt i västkusten familjen Edqvist :D

Super pass!

(rider lätt utan stigbyglar därför jag sitter lite frammåt)
Idag var ponnyn super fin jobbade bra med kroppen och lyssade hyfsat fort på alla komandon. Jobbade lite utan stigbyglar och red lite lätt och sånt utan för att träna lite. Gick bra och han lyssnade lika bra då. Red lite öppnor, slutor och längningar ock han blev riktigt fin. Tog några små skutt efter på några hinder som stod framme. Sen åkte jag hem och tränade lite fys själv och det känns nu kan jag bara säga...
Imorgon blir det hoppträning med min lilla buse :)

Halvdagsläger!

Idag hade vi halvdagsläger, tror alla är nöjda faktiskt. Hade lite bommar i uppvärmingen så de fick kontroll på sina pållar. Sen hoppade vi en liten lättare bana. Väldigt svårt att anpassa övningarna då alla barn va på olika nivå typ. Men alla verkade nöjda och det är ju huvudsaken. Man får ju anpassa sig och lägga in lite svårare saker för de som kan lite mer osv. Men hästarna lyssnade på sina ryttare och var avslappnade!
 
 

Löshoppning

Snacka om att min häst flyger över 125/130 han anstränger sig inte så mycket. Hoppar som om det skulle vara 140. Inga problem med höjden här inte. Han älskar ju att löshoppa men det bästa är ju godiset efter hindret! Men han hoppar inte om han kommer fel in, klok häst! Men det visar ju hur mycket jag behöver rida för att han ska hoppa. Men han är riktigt snygg och tycker det är superkul. Så ska nog börja göra detta lite oftare!
 

Halvdagsläger!

Idag så ska jag och Nathalie ha halvdagsläger med hoppinrikting. Har 7 stycken barn väldigt många mot vad det brukar va. Några tack vare sidan på FB och några som vi redan känner till. Vilket är bra, sen är det ju superbra när det kommer någon ny och är med också! Tror det kommer bli ett jätte bra läger! Skriver och lägger upp någon bild sen fån lägret! Hoppas ni får en bra dag!

Bästa dagen!

Det här har seiöst vart den bästa dagen på länge! Vaknade sådär vid halv 10 och drog mig ett tag för att sen gå upp och då va det lixom 23 grader i skuggan typ?!? Bara att gå ut och sola! Inte för jag blev så myckeet brunare tror jag men ändå. Sen så åkte jag till stallet och mockade och sånt. Så drog jag, Nathalie och Celine till ett tjärn i närheten typ och badade, så jäkla skönt jag skojar inte. Var faktiskt varmt i vattnet! Sen åkte vi tbx till stallet och red ut en sväng i skogen! 

Blidregn - Ridläger

 
Här är några bilder från lägret, tänkte jag skulle kunna få upp en film från våra rundor på banhoppningen men vi får se!

Länk

 
 
Kolla in här: http://stallhps.se 
 
Det är massa aktiviteter planerade inför sommaren och om du vill rida för en riktigt bra tränare som jobbat med dem bästa ryttarna i världen är det Johanna du ska träna för! Hon har jobbat bland annat tsm med Roffe, Paul Schockemöhle och Daniel Meech mlf. Hon är grymt bra på att lösa problem och träningarna känns alltid super efteråt!

Hemsida & FB

Sitter just nu och pillar lite med Stall HPS hemsida och även deras FB sida. Börjar bli riktigt fint nu :) 
Kommer lägga upp länkar osv senare så fort det första arbetet är klart! 

De fyra lägerdagarna

till att börja med så var dessa ryttare/hästar med från vänster, Olivia & Aoulette/Murray, Linnea & Mini, Johanna (tränare),  Julia & Wilson, Jag & Tor, Nathalie & Acapulco.  
Första dagen anlände alla klockan 9 ungefär, förutom jag och Nathalie som fodrarde på morgonen. Men iaf vi gick ut hårt och red ett lösgörande ridpass/markarbete första timmen innan lunch. Det gick faktikt bra han var fin och jag har inget att klaga på. Efter lunch hade vi teori med Lars som berättade hur hästens mun fungerade och hur bettet skulle ligga för att ligga bekvämt. Väldigt nyttigt faktiskt. Sen så hade vi bootcamp efter vilket inte såg så jobbigt ut men var jobbigt. Efter det var det dags för ridpass nummer 2 vilket var hoppning, vi hoppade linje med relaterat avstånd och det gick sådär han va jätte fin fast väldigt pigg vilket gjorde det lite kompilcerat på de lägre höjderna. 
 
Dag nummer två så hade samma upplägg men tidningen kom och fotade oss under bootcampen som vi hade som uppvärmning. Ridpassen var rätt hemska i början men släppte på slutet och han blev jätte fin. Finns inte så mycket mer att säga om den dagen...
På Torsdagen så hade hästarna lite vila och vi fick lyssna på föreläsing om kost och träning för ryttare. Sen fick vi gå på en marknad som lite belöning typ för att vi har varit så duktiga under veckan. Sen så löshoppade vi på eftermiddagen och jisses vad Tor hoppade... Hindret på bilden ovanför ligger på 1,25 och jäklar vad han hoppar inga problem med höjden iaf haha. Duktig han :)
 
Sen på lördagen så trimmade vi hästarna på morgonen för att sedan köra lite smidighets övningar med Maria vid 11.30. Sen hoppade vi bana och det gick jätte bra ett stopp in 90 för jag släppte lite på första men sen hoppade han som en klocka. Blir inte klok på honom haha. Sen så pratade Johanna med oss 1 och 1 om vad vi behöver förbättra osv. Väldigt nyttigt! Det ända jag ska ändra på är att rulla bak axlarna lite och få bättre blick annars är allt perfekt. Klagar inte så ska försöka jobba med det nu ;) 
 
 
Sammanfattningen av lägret är jobbigt, lärorikt och roligt. Vi har haft det riktigt kul och gruppen har varit as bra. Fått massa bra tips på övningar som man kan träna på så nu ska jag träna ännu mer haha. Tänkte lägga upp lite bilder från lägret osv i ett enskilt inlägg :) så det kommer fler bilder. 
 

Lägret!

Här kommer 3 bilder från lägret, kommer skriva vad jag tyckte om det och vad vi gjorde under dagarna imorgon tänkte jag, iaf försöka fixa det. Vilket jag ska :D Bilderna är tagna av min mamma (Gunilla) och Maria Edqvist (mamma till Nathalie)

Bloggar mer hemma

Bloggar mer när jag kommer hem igen har massa inlägg på gång delar med mig av två som kommer:
1, ett om en saknad kompis
2, Ett om lägret + massa bilder!
 
Hoppas ni har det super för det har jag! <3
 

Träning och kost för ryttare!

Fysisk träning är viktigt, inte bara för hästen. Vi ryttare måste blir mycket bättre om vi själva är i bra fysisk kondition. Genom att motionera och öva upp vår smidighet vid sidan av hästryggen så blir vi starkare och mer balanserade ryttare! Dessutom mår vi bättre och är gladare! För att komma vidare och bli bättre måste vi träna det går inte bara att rida. För att man ska orka är det bästa att träna det finns många olika tränings sätt. Bara du hittar motivationen. Hittar du motivation i musik som jag? Då sätter du på dig headsettet drar på riktigt bra musik och tränar! Kan nog inte bli bättre. 
 
Vet att det är otroligt svårt att komma igång men när du har gjort det i någon vecka så klarar du dig inte utan träning tro mig! Man är sugen på att röra på sig och allt blir mycket roligare. Sen ser man ju hur kroppen börjar förändras då blir du ännu mer taggad! Så börja träna det är värt det i längden osv :D
 
Sen kom vi till kosten... Det är något vi ryttare är usla på. Vi måste börja äta bra och rätt. Sen måste vi börja äta överhuvud taget. Vi tänker mer på hästen, vi sitter och räknar ut foderstater för att allt ska stämma sen så skiter vi själva i att äta ordentligt. Inte bra, vi måste börja äta bra och tänka på oss själva lite också!Sedan jag började träna och äta bra så har vi blivit ett helt annat ekipage och jag orkar mer jag vill göra något hela tiden, helst röra mig. Typ spela fotboll, springa, dansa osv haha sjukt faktiskt men kul! 
 
Så ett tips: Ät rätt & träna rätt 

Your perfect to me <3

Den här knäppjöken är det bästa jag har, ingen kan ändra på det och jag menar INGEN! Han som gör mig lycklig även fast han vägrar hoppa på tävling men vad gör det? Finns annat att göra. Men han är den finaste och goaste jag har. Ingen kille i hela världen kan ändra på det så haha sorry hästen är bättre ;)) Nejdå men han är mitt ljus i vardagen hur ledsen jag än är så gör han mig ändå glad! När jag kommer till stallet och ropar på honom och gör "vår vissling" så tittar han upp och små gnäggar. Min lilla knas ponny. Han har allt är svårt att hitta en bättre! Eller det går inte inte för mig. Ingen häst i världen skulle jag byta mot honom, inte ens världens bästa! Haha mycket kännslor som kommer när man skriver sånt här haha. Han betyder iaf allt för mig så kommer alltid ta hand om honom och stå som ägare. Älskar honom min finaste ponny<3
 

Några från hagen

Några av bilderna som jag tog förut :)

 
 

Foto

Funderar på att ta och dra till stallet igen haha, standard ;) 
Nej men eftersom det är så fint så är det ju bra och fota nu! Johanna har ju bett mig fota till hennes hemsida så det ska jag fixa. Ska ju ta kort på hästarna och även i stallet osv, så tänkte bege mig ut i hagen och ta lite bilder. Tyvärr har de ju flughuvor men det är ju inte svårare än att ta av dem. Men ger ett smakprov sen! Hoppas ni njuter i det fina vädret!

Läger!

På ons-lör/sön försvinner jag, eller ja jag åker på läger. Hoppläger. Men ska göra tids inställda och försöka fixa så ni har att läsa om tills dess! Lägret är i det stall jag står i. Förutom jag så är det Olivia & Murray/Alouette, Julia & Wilson och troligtvis Nathalie & Acapulco! Så kommer bli ett bra gäng med underbara personer och hästar!
Vill ni läsa om något speciellt, ha några speciella bilder eller åsiktsinlägg? 
Kommentera vad ni vill läsa om! Kommer ta massa bilder som ni får se efteråt!<3
 

Några från Kil

Vill du ha bilder på dig och din häst från kil?

Maila [email protected] eller skriv till mig i PM på Fb!

Positiv

Fått väldigt mycket poitiv respons och kompilmanger nu när jag skickat ut bilder, vilket är väldigt kul. Speciellt när jag som aldrig är nöjd känner mig väldigt nöjd med vissa bilder! Folk har sagt "Jätte fina bilder", "åh jag älskar dom", "gud vad duktig du är!!" osv. Det gör faktiskt mycket tro mig! Blir riktigt glad av att höra sånt det gör att man kämpar vidare med alla bilder och skickar ut! Så tack för all fin respons <3 

Dagens pass!

 
 
Idag så red jag en liten snabbis ville bara få loss honom och rida runt lite bara ha kul liksom. Red kanske 30 minuter så hade han släppt. Så när jag va nöjd fick Celine rida lite på honom. Det gick jätte bra hon red honom super bra! :D Han hade tempo och gick form så fin så! Inte många som får honom i form han är ju som han är... Men blir lite stolt faktiskt, duktig Celine och duktig Tor!

Förlåt

Förlåt att jag inte har bloggat, inte meningen ska ju va bra uppdatering men har som sagt stått ute i kil helt utan tekning och vart uppe och fixat med bilder hela nätterna! Imorgon ska jag upp 05.15 för att typ jobba eller ja idag blir det ju... Är såååå taggad. Fast nä skulle inte tro det, vill sova ju... Men får göra det i lasbilen. Fotade ju som sagt igår också blev rätt bra bilder faktiskt. Alla jag skickat bilder till har varit väldigt nöjda så det är ju positivt! Ska försöka fixa till bloggningen imorgon kväll för hela veckan så ni har något att läsa om! Men måste nog sova nu tror jag så natti ha de bäst <3